ponedeljek, 19. junij 2006

Korošica


Kocbekov dom na Korošici -
17. -18.6.2006 Dne 16.6.2006 je skoraj popolna standardna ekipa avtomobila, ameriske izdelave, bordo barve na avtobusnem postajališču v prestolnici pobrala se mankajočega člana Z.V. in dva bureka. Po zmerni zmedi in ogromnih jagodah je bordo avtomobil v družbi korejskega kolega prišel do konca makadamske poti. Naprej je vodila pešpot, oziroma sokolje oči kolega Kozine. Če bi pohodniki
s seboj imeli uro, ki bije, bi ta, v trenutku prihoda na Kocbekov dom, bila skoraj 02:00, oziroma nekaj takega. Zjutraj pa... Groza! Spet se je en "čeharil" - bivak vreča 5m od koče. Pa smo se pokompal. Podkupnina ženskega dela primorske naveze (v obliki bureka, nabavljenega v ta namen) je zadostovala, da se je lahko sestavil t.i. KriplTim. AAO je to jutro spoznal, da ima v svojih vrstah kopirni stroj za prerisovanje skic. Čestitamo! Po zanimivih lekcijah načelnika Jake o numenklaturi kamniških vrhov smo se odpravili vsaka naveza v svojo smer. KriplTim si je izbral nekoliko modificirano Preložnikovo smer. Na srečo se je Z.V. uspel lažje poškodovati in tako se enkrat potrditi, da je vreden članstva v KriplTimu.

Zvečer je sledila zelo razburljiva nogometna tekma med dobrim in malo manj dobrim moštvom. Po skoraj očitni premoči dobrih starih akademcev in po vodstvu 7:0 je prišlo do preobrata in do končnih 9:10 za tečajce. Tekma je bila tako zelo napeta, da je iz bljižnje luknje privabila nekaj svizcev. A, ubogi svizci, še pred koncem tekme so jih, nazaj v brloge, žvižgale svizice. V gojzarjih tečajcev so blesteli vsi. Tekmi so sledile borovničke, konzumirane z žlico.

Naslednjega dne si je KriplTim izbral Večerno smer. Več slik tam.

Slika je simbolična in zatorej ni užitna, prikazuje pa KriplTim (Primo-ž in Primo-rska naveza)

Ni komentarjev: