ponedeljek, 6. avgust 2007

Grmada - Plezalna

Po hitrem posredovanju sva se z Nives usedla v najin bordo avtomobil ameriške izdelave in jo mahnila proti Vikrčam. In čez par trenutkov sva grabila po zajlah, skobah in klinih (delno tudi po skalah :)). Po koncu "plezarije" sva se še zapodila proti vrhu. Lep izletek, škoda ker je plezalnega dela res zgolj za pokušino. Nazaj sva se vrnila po strmi Westrovi poti. Celoten izlet s počitkom na vrhu je trajal debelo uro.

Lepe opise poti s slikami lahko najdemo na portalu www.hribi.net

Vikrče - Grmada (Plezalna pot)
Vikrče - Grmada (Westrova pot)

Seveda pa na Grmado in Šmarno goro vodi veliko poti primernih za vse sposobnosti (tudi prevoz), le vzpenjača manjka za enkrat :), pa tudi ni 2x za reč, da se ne bo kdo spomnil, da bi bilo lepo imeti tudi to.


Spet so škratki v črni škatlici beležili pot in kot, da bi nesreča res ne imela kaj za počet, se je pokazala še ena slabost moderne tehnologije, poimensko GPS, t.j. zadeva ima to slabost, da jo je potrebno prižgat, če želimo, da kolikor toliko v redu deluje. To sem ugotovil šele na vrhu, zato so škratki delali le po poti navzdol. Škratki so na vrhu izmerili višino 675.7416000 m, kar je presenetljivo blizu uradni vrednosti 676 m.